Tilskud

Søg energitilskud og håndværkerfradrag

Få del i bygningspuljen – sådan søger du

Det bliver nu markant billigere at få isoleret sit hus. I følge Energistyrelsens beregner, kan du få tilskud på mere end 10.000 kr. for isolering af et uudnyttet loft. Det er mange penge at spare!

I 2021 er der afsat i alt 530-540 mio. kr. i økonomisk tilskud til energiforbedringer som fx isoleringsarbejde. Pengene fordeles i to puljer som ligger i foråret og efter sommerferien. Der er mange ansøgere til puljen, så hvis du vil have del i pengene, kan du hjælpe dig selv ved at have flere ting klar, inden du ansøger.

Papiruld Lolland Falster holder klar til at udføre isolering i bolig

Hvem kan søge tilskud

Din bolig skal være registreret som helårsbolig i BBR-registret, og du skal have et gyldigt energimærke for din bolig. Hvis du ikke har et energimærke, kan der også søges tilskud til at få udarbejdet det. Der kan søges tilskud allerede nu, selvom isoleringsarbejdet først går i gang næste sommer. Du har nemlig 2 år til at gennemføre projektet. Hvem kan ansøge:

  • Privatpersoner
  • Private andelsboligforeninger eller moderejendomme for bebyggelser er opdelt i ejerlejligheder, der anvendes som helårsboliger
  • Virksomheder og almene boliger til gennemførelse af energiforbedringsprojekter i helårsbebyggelse

Der ydes tilskud til efterisolering af tag og loft, herunder skunkvægge, flade tage og skråvægge direkte mod tag. Der ydes IKKE tilskud til hulmursisolering. Vær desuden opmærksom på, at man ikke kan få både energitilskud og håndværkerfradrag til samme projekt.

Få dit uforpligtende tilbud her

Har du spørgsmål? Hos os er du altid velkommen til at kontakte os på telefon 40 36 13 60, hvor vi med glæde tager en uforpligtende snak om din situation. Derudover tager vi også imod skriftlige henvendelser på e-mail info@papiruld-lf.dk, hvor vi vil vende tilbage hurtigst muligt.

Sådan søger du

For at få tilskud er det vigtigt, at du først sætter isolatøren i gang, eller laver en bindende aftale med ham, når du har fået besked om, at du har fået tilskud.

Trin 1 – Beregn prisen på isolering
Her kan du beregne, hvad det ca. koster at isolere loftet i din bolig.

Trin 2 – Få et overslag på tilskud
Beregn hvor meget du ca. kan få i tilskud med Energistyrelsens tilskudsberegner. For at kende tilskuddets præcise størrelse, skal du logge ind som beskrevet i Trin 4.

Trin 3 – Skaf energimærke eller find det eksisterende frem
Hvis der ikke er et gyldigt og tidssvarende energimærke til bygningen, skal du få udarbejdet et.

Trin 4 – Find dokumenter frem
Find følgende frem:

  • Dit NemID
  • Dokumentation for ejerskab af din bolig, f.eks. fra tinglysning.dk
  • Energimærkningsnummer, som findes på forsiden af rapporten
  • Liste over de forbedringer, du vil lave
  • Udfyldt ansøgererklæring

Trin 5 – Søg tilskud online
Udfyld ansøgningen om tilskud i Energistyrelses ansøgningsportal.

Trin 6 – Afvent svar
Først når du får tilsagn om tilskud fra Energistyrelsen, ved du, om og hvor meget du får i tilskud. Det er først, når du har modtaget et svar, at du kan påbegynde isoleringsarbejdet. Når du har fået tilsagn om tilskud, har du 2 år til at gennemføre dit projekt.

Trin 7 – Lav en aftale med en os
Kontakt os og lave en aftale om, hvornår vi skal udføre isoleringsarbejdet.

Trin 8 – indsend dokumentation og få udbetalt pengene
Når isoleringsarbejdet er færdigt, skal du senest 30 dage efter, indsende doumentation for, at det er udført fx faktura. Derefter udbetales tilskuddet til din Nemkonto inden for et par uger.

Håndværkerfradrag

Hvis du ikke har mulighed for at benytte dig af det nye energitilskud, kan du stadig få 12.500 kr. i fradrag pr. person i husstanden over 18 år for håndværksydelser der medfører energi- og klimaforbedringer – såsom hulmursisolering, loftisolering mv.

Med håndværkerfradraget kan du trække 1/3 af håndværkerens arbejdsløn fra i skat. I praksis betyder det, at du får 100 kr. tilbage i skat for hver gang, du betaler 300 kr. for håndværkerens arbejdsløn.

Isolering på loft